Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

#тиждень_читання_2023

Date: 8 грудня 2023 о 13:19, Refreshed 11 грудня 2023 о 13:48
116 views

Наша школа взяла участь у Всеукраїнській інформаційно-просвітницькій акції «Національний тиждень читання», яка має на меті консолідацію українського суспільства навколо читання як життєвої стратегії.
Цьогоріч гасло Акції - «Бути своїми», що означає зв'язок між поколіннями та демонструє силу єднання українців, згуртованих перед труднощами .Читання є важливим у час миру і добробуту, але ще важливішим – у часи випробувань, які випали на нашу долю через війну. Книжки можуть стати нашим захистом і нашою зброєю, друзями і порадниками, вчителями і лікарями. Мета Акції - привернути увагу до важливості і приємності читання, надихнути українців відвідати бібліотеку чи книгарню.
Тож наша школа теж долучилась до цієї Акції, щоб #бути_своїми!
10 імен, 10 життєвих історій, десять постатей національно-визвольної війни... Війни, яка триває ще від Революції Гідності 2014 року і дотепер... Це наші сучасники і безпосередні творці нашої новітньої історії. Які бачать її хід зсередини і описують побачене й пережите у своїх творах.
Ще недавно, до Революції та війни, вони були звичайними людьми: вчились, працювали, творили, кохали, жили... Та коли на землю прийшла біда - вони стали Воїнами і пішли її захищати.
З цих десяти імен - вісім уже в засвітах. Серед них і Тарас Матвіїв, ім'я якого носить наша школа... І лиш двоє - Валерія Бурлакова та Василь Піддубний - живі й продовжують боротьбу.
Тому наші читання - особливі. Вони сповнені запахом поту й крові, порохів і бруду війни, молитви і віри, болю і сліз... Ми зобов'язані знати ці імена, закарбувати їх у пам'яті і передати цю пам'ять наступним поколінням. Ми повинні усвідомити самі й розповідати всьому світові, ЯКІ люди воюють у цій війні і не вагаючись віддають свої життя за волю України. Ми маємо читати сучасну історію, написану життям наших талановитих українських митців.
Богдан Сольчаник, Валерія Бурлакова Lera Burlakova , Тарас Матвіїв , Віктор Дудар , Сергій Скальд, Юрій Руф , Ілля Чернілевський, Гліб Бабіч, Максим Петренко, Василь Піддубний...
Про них розповідали й читали їхні твори наші старшокласники і вчителі. Дуже чуттєво читали, вдумливо, душевно!.. Кожна історія пройняла і відгукнулась у серцях слухачів - бо в залі панувала тиша й увага.
Ідея проведення такої акції у школі належить талановитому педагогу, матері Героя України Тараса Матвіїва, Валентині Павлівні.
Отож, наші читцї: учні Остап Йонка, Вероніка Пундор, Вероніка Бобик, Станіслав Маліновський, Софія Атаманчук, Юлія Бубенко, Анастасія Дуб, Олексій Іваникович та вчителі Галина Романівна Корчан та Ірина Михайлівна Яремків.
Кожному з учасників - велика дяка за відповідальний підхід до участі в Акції, за чудове декламування, за небайдужість!
А ще учні-читці стали учасниками радіопроєкту "Національний тиждень читання" на місцевому радіо Жидачів ФМ, де щодня впродовж тижня звучала щоразу нова історія про воїна-письменника та читались твори автора.

Comments:
Only authorized users can leave comments.